image
image
image
image
image
image
image
image

Megemlékezések március 15-én

Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hőseire emlékezett a város. A díszközgyűlésen átadták a díszpolgári és a Pro Urbe Győr díjakat...

Tovább

Átadták a keleti elkerülőt

Átadták a forgalomnak a keleti elkerülő utat és a beruházás részeként az új Mosoni-hidat. Győrben és térségében ez az elmúlt két évtized legnagyobb közúti fejlesztése, hangzott el a szerdai ünnepségen.

Tovább

Önkéntes nagyikat várnak!

A felhívás azoknak szól, akik szeretnék, hogy a fiatal és az idősebb generáció közeledjen egymáshoz. Ennek azonban számos feltétele van. Többek közt az is, hogy jobban megismerjük egymást, erősödjön az egymás iránti bizalmunk, jól érezzük magunkat egymás társaságában.

Tovább

Folytatódik a győri közlekedésfejlesztés

A városi úthálózat jelentős fejlesztése várható az idén, amelynek fontos eleme az újrainduló lakóutca program. A lakóutcák felújítására csak az idén 1,7 milliárd forintot szán a város, amelyből húsznál is több útszakasz újulhat meg…

Tovább

Akcióban a hulladékkommandó

A télies időjárás, a hideg február sem akadályozta meg a hulladékkommandó munkatársait a szokásos ellenőrzési akciók végrehajtásában. A Győr-Szol Zrt. biztonsági csoportja, a győri közterület-felügyelet dolgozói és a városi rendőrkapitányság közreműködői az év elején is szemmel tartották a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, a közterületeket, hogy lehetőleg tetten érjék a szabálytalankodókat, az illegális hulladékelhelyezőket.

Tovább

Tájékoztató szolgáltatásokról és nyitva tartásokról – Március 10. Szombati munkanap

Ügyfélszolgálat, parkolás, piac, sportlétesítmények, temetők, hulladékszállítás...

Tovább

Kiszélesítik a vízparti padkákat

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság KEOP-2.2.1/2F/09-2010-0003 azonosítószámú „Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja” projektjének keretében megvalósult a győri vízpartok rendezése is. Győrben a Mosoni-Duna és a Rába folyó belterületi partszakaszai kerültek átépítésre az elmúlt években. Mederszűkítéssel, a burkolatok visszabontásával és a víz közeli padka kialakításával Győr távlati igényeit is figyelembe véve új környezet alakult ki a folyók mentén.

Tovább

Síkosságmentesítés

A Győr-Szol Zrt. készenléti ügyeletben lévő állománya 2018. február 27-én hajnalban a havazás kezdetével egy időpontban megkezdte a síkosságmentesítési és hó eltakarítási munkálatokat.

Tovább

Gyümölcsös ültetvények összeírása

A Központi Statisztikai Hivatal a címjegyzékén szereplő gazdaságok számára kötelező adatszolgáltatáson alapuló mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre, melynek terepmunkái 2018. március 1-je és április 16-a között zajlanak.

Tovább

Pénteken zárják a csomópontot

A kivitelezésben közreműködők egyeztetése alapján a 82. sz. főút Szauter utca – Szent Imre út csomópontjának átépítése és a Szauter u. 2x2 forgalmi sávra történő átépítésének aszfaltozási munkáinak elvégzése miatt a csomópont leázására 2018. február 23-án kerül sor. A gyalogosok számára a járdák használhatóak lesznek.

Tovább

Síkosságmentesítés

A Győr-Szol Zrt. készenléti ügyeletben lévő állománya 2018. február 20-án, éjfél és éjjel egy óra között megkezdte a csúszásmentesítést a város legforgalmasabb útszakaszain. A síkos útfelületek kialakulását „alásózással” előzték meg. A munka folytatódik, amíg az időjárási körülmények indokolják.

Tovább

Buszváltozás

Az ÉNYKK Zrt. értesíti utasait, hogy útépítési munkálatok miatt 2018. február 20-án (kedden) üzemkezdettől várhatóan 2018. február 24-én (szombaton) üzemzárásig az 5, 5B, 5R, 14B, 32, 34, 36, 37 jelzésű helyi, valamint a 82-es és 83-as főúton közlekedő helyközi autóbuszjáratok az alábi terelőútvonalakon közlekednek.

Tovább

Síkosságmentesítés – 2018. 02. 13.

A Győr-Szol Zrt. készenléti ügyeletben lévő állománya a meteorológiai előrejelzésekben prognosztizált várható havazás miatt február 12-én éjszaka alásózta a teljes városi úthálózatot.

Tovább

Március 15.

Városi ünnepség a nemzeti ünnepen: Információk a programokról és a közlekedési változásokról...

Tovább

Felhívás nagyiknak és unokáknak

A Légy ott program keretében páros sakkversenyeket szervezünk unoka – nagyi párosok, (vagy szülő, idősebb rokon, ismerős) közös részvételével. A program elsődleges célja a különböző generációk közötti kapcsolatok erősítése, a közösen eltöltött minőségi idő, az együtt gondolkodás és tevékenység élménye által.

Tovább

Tájékoztató szolgáltatásokról és nyitva tartásokról – Március 15.

Ügyfélszolgálat, parkolás, piac, sportlétesítmények, temetők, hulladékszállítás...

Tovább

Vágányzári hirdetmények

Módosított menetrend a Győr-Celldömölk és Győr-Pápa vonalon:

Tovább

Buszváltozás

2018. március 8-án (csütörtökön) 19.00 órától előreláthatólag 20.00 óráig útépítési munkálatok miatt a Szauter Ferenc utca ideiglenesen lezárásra kerül a Szent Imre út és a Nagy Imre út közötti szakaszon, ezért a 32, 34, 36 jelzésű integrált helyi-helyközi, valamint a 83-as főúton közlekedő helyközi autóbuszjáratok mindkét irányban terelőúton, a 83-as főút – Nagy Imre út – Vasvári Pál utca útvonalon közlekednek

Tovább

Árverési hirdetmény talált ingóságokra

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala az őrzésében lévő talált tárgyakat ingó árverésen értékesíti. A jogosult a dologért a beszolgáltatástól számított három hónap alatt nem jelentkezett, a találó a beszolgáltatáskor nem tartott igényt a dolog tulajdonjogára. Az árverés ideje : 2018. év március hó 07. nap  - 9.00 óra

Tovább

Közeledik a Tavaszi Fesztivál

A hagyományokhoz híven az idén is március 15-én kezdődik a Győri Tavaszi Fesztivál, amely színes programokat kínál minden korosztálynak:

Tovább

Díjhátralékok beszedése

Az NHKV Zrt. által biztosított adatbázis alapján az ingatlanhasználót személyesen felkereső díjbeszedő fog kísérletet tenni az esetleges díjhátralékok beszedése érdekében.

Tovább

Folyamatos síkosságmenetesítés

A Győr-Szol Zrt. a hét elején érkezett hóesés kezdete óta folyamatosan végzi a kezelésében lévő utak és közterületek síkosságmentesítését.

Tovább

Lezárás elhalasztva! (Aszfaltozás miatt lezárják a Szauter úti körforgalmat)

A télire fordult  időjárási viszonyok miatt a Szauter út útépítési munkáinak végzéséhez meghirdetett útlezárások, terelések elmaradnak. Az autóbuszok holnaptól, azaz 2018. február 21-től hajnaltól az eredeti menetrend szerint közlekednek.

Tovább

Ajánlóívek átvétele

2018. február 19. napján Győr Megyei Jogú Város Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Irodájától a következő jelölőszervezetek nevében vettek át ajánlóíveket

Tovább

Továbbjutott Győr az Európa Kulturális Főváros pályázaton!

Rendhagyó és sikeres prezentáció után továbbjutott Győr a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címért folytatott versenyben. A Magyar Nemzeti Múzeumban rendezett sajtótájékoztatón csütörtökön délben jelentették be: a hét pályázó magyar város közül Győr, Debrecen és Veszprém készülhet a második fordulóra.

Tovább