Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: Győr.hu!

image
image
image
image
image
image
image
image

A múzeumba költözik a márványtábla

Lekerült a városházi folyosó faláról és a múzeumba szállítják azt a kőtáblát, amelyen korábbi polgármesterek és tanácselnökök nevei láthatók.

Tovább

A száz éves Vendel bácsit köszöntöttük

Nem csak szellemileg és fizikailag friss, de humorát sem veszítette el a századik születésnapját ünneplő Szuprics Vendel. Többek között ez is kiderült az ünnepeltről kedden, amikor a város nevében dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte fel…

Tovább

Díszvilágítást kapott a Rába kettős híd

A Kossuth- és a Jedlik-híd után a Rába-kettős híd is látványos díszvilágítást kapott. A szerkezet alsó, ívelt formáját fehér, korlátjait pedig zöld fénnyel világították meg.

Tovább

Elfogadták a város költségvetését

Az 53 milliárd 483 millió forintos főösszegű büdzsé közel egyharmadát fejlesztésre fordítják. Dr. Dézsi Csaba András polgármester az ellenzéki javaslatokat is befogadta a közgyűlésen, amelyen az idei díszpolgári és Pro Urbe díjakról is döntöttek…

Tovább

Megalakult a Környezetvédelmi Bizottság

Megalakult a győri önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága. A tagok a zöldebb, még környezettudatosabb városért dolgoznának, és fontosnak tartják a szemléletformálást is…

Tovább

Elektronikusan is érkezhet a távhő számla

Nem jár pluszköltséggel az elektronikus számlára és online fizetésre történő átállás

Tovább

Helyettes államtitkár a Városi Diák Fórumon

Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár látogatta meg a győri diákokat a Városi Diák Fórum februári ülésén. Véleményükre, javaslataikra volt kíváncsi….

Tovább

Március 15-től Győri Tavaszi Fesztivál!

Március 15-én, vagyis nemzeti ünnepünkön kezdődik Győr szezonnyitó összművészeti fesztiválja a Győri Tavaszi Fesztivál. A jó idő mellé koncerteket, előadásokat, gyermekprogramokat kapunk…

Tovább

Újra a DAC-pályán a DAC sportolói

Az idén negyven éves létesítmény a közelmúltban a győri önkormányzat tulajdonába került. Hogy a DAC színeiben sportoló fiatalok ismét birtokba vehessék a sportpályát, az önkormányzat a DAC-Utánpótlás FC működtetésébe adta azt…

Tovább

Változik a vásárcsarnok nyitva tartása

A hétfői szünnapot követően keddtől szombatig 6 és 14 óra között, vasárnap 6 és 11 óra között lesz nyitva a vásárcsarnok.

Tovább

Fogadóóra

Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő 2020. február 17-én hétfőn16.00 órakor fogadóórát tart az Arany János Általános Iskola könyvtárában.

Tovább

Viharos szél miatti felhívás

A Győr-Szol Zrt. a városi faállomány kezelőjeként felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy a térségünkben tapasztalható viharos szél miatt a közterületen álló fákról gallyak, ágak törhetnek le.

Tovább

Hétfőtől vége a buszterelésnek

A 22-es, 22A, 22B, 22Y és 42-es járatok 2020. február 10-től visszatérnek eredeti útvonalukra...

Tovább

Forgalmi változás

A Kálvária úton a csapadékvíz elvezető rendszer gépi tisztítását végzik 2020. március 4-én 09.00 – 13.00 óra között, ezért a Kálvária útnak a Kert utca és 821-es főút közötti szakasza csak egyirányban lesz járható -  a 821-es főút felől a GYSEV vasúti átjáró felé vezető irányba haladhat csak a forgalom a fenti időszakban.

Tovább

Felhívás javaslattételre

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a 11/2013. (II. 22.) Önkormányzati rendelet alapján „Győr Sportjáért” kitüntető díjakat adományoz a 2020. évben is.

Tovább

Rendhagyó gálára készül a Kantharosz

A Győri Filharmonikus Zenekarral, Litkai Gergellyel, Borbás Marcsival, Knézy Jenővel és Fehér Gáborral, valamint kitűnő borokkal és természetesen az idén is nemes céllal várja a segíteni szándékozókat a XI. Kantharosz Gála.

Tovább

Menetrendi változás

Változik a 28-as és 36-os járatok menetrendje 2020. március 1-től.

Tovább

Növényvédelmi munkák

A Győr-Szol Zrt. az időjárás függvényében, tervezetten 2020. február 27-én 22 és 6 óra között, illetve február 28-án 22 és 6 óra között végzi el a Győr területén található fasorok lemosó permetezését.

Tovább

Értesítés kár- és baleset megelőzési célú fakitermelésről

A Győr-Szol Zrt. és az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság az elkövetkezendő hetekben kár- és baleset megelőzési céllal végzi a szükséges fakivágásokat a Mosoni-Duna folyó bal parti sávján a hullámtéren, Győr belterületén Jedlik Ányos híd és aranyparti sója, a Kossuth híd és a Széchenyi híd közötti szakaszokon, valamint a város különböző részein.

Tovább

Lőgyakorlat

A Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred értesíti a lakosokat, hogy a győrszentiváni katonai lőtéren 2020. március 3-án és 17-én 08.00-22.00 óráig, valamint 13-án és 24-25-26-án 08.00-15.00 óra között éleslövészetet hajtanak végre...

Tovább

Figyelemfelhívás

Az Alsószigetközi Földtulajdonosok Vadásztársaságának tájékoztatása rókacsapdák kihelyezéséről...

Tovább

Vágányzári hirdetmény

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása  szerint   2020. február 29-től 2020. március 1-ig Nagyszentjános – Győrszentiván állomások között végzett pálya karbantartási munkák miatt a 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Tovább

Kerékpárosbarát munkahely

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala sikerrel pályázott a „Kerékpárosbarát munkahely 2019” címre, amelynek kezdő fokozatát el is nyerte.

Tovább

Bezárt a belvárosi jégpálya

A Dunakapu téri korcsolyapályát üzemeltető Győri Jégsportért Alapítványtól kapott információk alapján a jégpálya a tavaszias, illetve szeles időjárás okozta műszaki állapot miatt bezárt.

Tovább

Egyirányúsítás a Kálvária utcában

A Kálvária úton a csapadékvíz elvezető rendszer gépi tisztítását végzik 2020. február 6-án és 7-én, emiatt a Kálvária útnak a Kert utca és 821-es főút közötti szakasza 09.00 és 13.00 óra közötti időszakban csak a 821-es főút felől a GYSEV vasúti átjáró felé vezető irány lesz járható.

Tovább