Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Versenyképesség és regionalitás

A Széchenyi István EgyetemMultidiszciplináris Társadalomtudományi Doktori Iskolájának tevékenységét, a „Versenyképesség és regionalitás” címu, megújulási válság és leküzdése témaköru tanulmánykötetet dr. Rechnitzer János, a győri egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának dékánja, a doktori iskola vezetője mutatja be. A könyvbemutató 2007. február 14-én, szerdán 10 órakor a rektori tanácsteremben (igazgatási épület, II. emelet) lesz.

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara a multidiszciplináris társadalomtudományokon belül, a gazdálkodási és szervezéstudományok, az állam- és jogtudományok tudományágban 2004. februárjától indította a Multidiszciplináris Társadalomtudományi Doktori Iskolát. A Muszaki Tudományi Kar 2005. szeptemberétől az „Infrastrukturális rendszerek modellezése és fejlesztése” címmel kezdte a doktoranduszok képzését a Multidiszciplináris Muszaki Tudományi Doktori Iskolában, amelyben egy-egy határterülete révén a muszaki és élettelen természettudományok szinte mindegyike jelen van.

A doktori iskolák keretet adnak a győri egyetemen folyó oktatási és kutatási tevékenységnek, elősegítik a tudományosan minősített oktatói utánpótlás biztosítását, az oktatói kar tudományos fokozatszerzését, a nemzetközi szakmai kapcsolatrendszer kibővítését. A két doktori iskolában százhetvenhárman készülnek tudományos pályájukra, 131-en a Multidiszciplináris Társadalomtudományi Doktori Iskola, 42-en a Multidiszciplináris Muszaki Tudományi Doktori Iskola hallgatói. A két doktori iskola fémjelzi, hogy a Széchenyi István Egyetem képzési szintjei teljessé váltak.

A „Várostérségi egyenlőtlenségek Európában” címu, az elmúlt évben Komáromban rendezett konferencia előadásaiból szerkesztett „Versenyképesség és regionalitás” tanulmánykötetet a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága és a győri egyetem Multidiszciplináris Társadalomtudományi Doktori Iskolája a közelmúltban jelentette meg. A „Megújulási válság és leküzdése” alcímu kötet tanulmányainak szerzői többségében a győri doktori iskola hallgatói.