Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Ünnepi díszbe öltözik a város

Hetek óta tart az ünnepi díszvilágítás kiépítése 14 kilométer fényfüzérrel, 4000 Led izzósorral és 42 karácsonyfa feldíszítésével…

 

„Közép-Európa egyik leghangulatosabb karácsonyi vására a győri a színes adventi programok mellett többek között az ünnepi fények miatt is.” – fogalmazott dr. Fekete Dávid alpolgármester a Széchenyi téren hétfőn, ahová közben a 11 méter magas „város karácsonyfája is megérkezett.” Mint mondta, a fények a pénteken 17:00 órakor kezdődő megnyitó alkalmával gyúlnak fel, addigra ünnepi díszbe öltözik az egész Belváros, az idén már a felújított Bécsi kapu tér is. A többi városrész sem marad ünnepi fények nélkül, összesen 42 helyszínen találkozhatunk a „mindenki karácsonyfáival”

 

4000 Led izzósor, 3500 méter fénykábel, 14 kilométer fényfüzér, 42 karácsonyfa – sorolta a számokat Prédl Antal a kiépítést koordináló győri Útkezelő Szervezet vezetője. Kiemelte, az idén a már megszokott látványelemekkel találkozhatunk és a napokban a helyére kerülnek a füzérek, az átfeszítések és a kandeláber-díszek a Városház téren, a Dunakapu téren, a Bécsi kapu téren, a Szent István úton, az Arany János utcában, a Baross Gábor úton, a Baross-hídon, a Czuczor Gergely utcában, a Kisfaludy utcában, a Király utcában, a Kazinczy utcában, a Dr. Kovács Pál utcában, az Aradi Vértanú útján, a Jedlik Ányos utcában, a Káptalandombon és a Rába kettős hídon is. Ismét láthatjuk a népszerű elemeket, mint a fénykapu, a hóemberek, a beülős fénygömb, vagy a szarvas.

 

A húsz élő fa mellett 22 további karácsonyfát állít a Győr-Szol Zrt. a városrészek központjaiban, illetve a városi köztemetőkben. Nagy Csaba a cég kommunikációs munkatársa elmondta, felhívásukra nagyon sok győri és város környéki felajánlás érkezett, így mind a 22 állított fa a lakosság ajándéka az ünnepekre. Ez igaz a város karácsonyfájára is, amely Sokorópátkáról érkezett, 11 méter magas ezüstfenyő, és körülbelül 2,5-3 tonna súlyú. A fa épp a sajtótájékoztató idején érkezett meg a Széchenyi térre, felállítása után a díszítése következik, hogy a pénteki nyitányra minden készen álljon.

 

A Győr-Szol Zrt. az adventi időszakban fokozottan takarítja a Belvárost, hiszen az idén is rengeteg látogató várható az adventi programokra. Mint megtudtuk, nem csak több seprőgép áll üzembe, de a meglévők mellé ideiglenesen száz további szemetes edényt is kihelyeznek.