Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Ülésezik a megyei közgyulés is

„Dr. Szakács Imre, a megyei közgyulés elnöke elmondta, hogy a 2007. évi megyei költségvetés főösszege közel 19,3 milliárd forint. Ám a bevételi és kiadási oldal egyensúlyát – az önkormányzatok jelentős, egyre fokozódó alulfinanszírozottsága miatt – ismét csak hitelek tervezésével tudják biztosítani. Ennek megfelelően az idei megyei büdzsébe 700 millió forint folyószámlahitelt és 878 millió Ft muködési hitelt állítottak be. Szakács Imre arról is tájékoztatott, hogy terv szerint március 2-án, a költségvetés második fordulós tárgyalásán fogadhatják el a megyei büdzsét. A sajtóreggelin elhangzott, hogy a nagymértéku hiány kialakulásában meghatározó szerepet játszik az önkormányzatok központi támogatásának csökkenése.

Firtl Mátyás alelnök elmondta, hogy a normatív finanszírozás csökkenése miatt szükségessé válik a megyei önkormányzat által fenntartott intézményekben biztosított feladatellátás még racionálisabb, átgondoltabb megszervezése. Az önkormányzat és a hivatal vezetése felkérte a megyei önkormányzat által fenntartott intézmények vezetőit, hogy tegyenek javaslatot az intézményi kiadási előirányzatok csökkentésére, illetve bevételi előirányzataik növelésére. Ezek között – figyelemmel az intézményi költségvetések kiemelt előirányzati szerkezetére is – személyi juttatási előirányzatok csökkentése is megjelenik az intézményvezetők javaslatainak többségében. Ez – az intézményvezetők javaslatára figyelemmel - sajnos további létszámcsökkentés végrehajtását eredményezi.

„A nehézségek ellenére mindent megteszünk azért, hogy a megyei intézmények ellátottjai, dolgozói, a megyei önkormányzat által nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevők mindebből csak keveset érezzenek meg, illetve minél kevesebb kedvezőtlen hatással kelljen szembesülniük” – összegezte Szakács Imre.”