image
image
image
image
image
image
image
image

Új buszok a városban

Borkai Zsolt polgármester és Pócza Mihály, a Kisalföld Volán elnök-vezérigazgatója szeptember 21-én, pénteken adta át az új, alacsonypadlós buszokat a városháza előtt…

Borkai Zsolt polgármester elmondta, a győri tömegközlekedés ezúttal tíz új busszal bővül, amely növeli az utasok kényelmét, a városi tömegközlekedés színvonalát. A tömegközlekedés fejlesztése a város előtt álló fontos feladat. A mai napon éppen a Tömegközlekedés Napját ünnepeljük, ezért örömteli, hogy itt láthatjuk azokat a korszeru buszokat, amelyek hozzájárulnak a tömegközlekedés minőségének javításához.

Pócza Mihály, a Kisalföld Volán elnök-vezérigazgatója kifejtette, az idén 10 darab 12 méteres alacsonypadlós szóló autóbuszt szereztek be pénzügyi lízing konstrukcióban, nettó 400 millió forint értékben, közbeszerzési eljárás keretében. A jármu 12 méter hosszú és kétharmad részben alacsonypadlós. Befogadó képessége 107 fő, ebből 30 az ülőhely és 77 az állóhely. Az ülések középkomfortú szövetbetétes kiviteluek. A nagy befogadó képesség biztosítja, hogy a csúcsideju zsúfoltság csökkenjen, és az utasok kényelmesebben utazhassanak.

Az utastér légcseréjéről 3 tetőszellőző - amelyek egyben vészkijáratok is – és a tetőre épített ventilátorok gondoskodnak. A természetes szellőzést az 1/3-ad részben elhúzható oldalüvegek biztosítják. A jármu önálló futőberendezéssel rendelkezik, így a téli időszakban jól futhető az utastér.

Az autóbusz kivitele maradéktalanul kielégíti az esélyegyenlőségi törvény előírásait. A második ajtónál kialakított kihajtható feljáró lehetővé teszi a mozgáskorlátozottak és a babakocsival utazók akadálymentes feljutását a buszra.  A megfelelő jármudinamikáról a 194 kW teljesítményu Euro 4-es IVECO gyártmányú motor, valamint az ötfokozatú Allison automata nyomatékváltó gondoskodik.

Az új típusú homlokfal és szélvédő lehetővé tette az első utasajtó szélesítését, valamint a vezetőfülke tágasabbá tételét. Az új autóbuszok korszeru Autocom gyártmányú utastájékoztató rendszerrel szereltek.

Krankovics István, a győri Kravtex igazgatója hozzáfuzte, 14 éve együttmuködnek a Kisalföld Volánnal, amely igazi lokálpatrióta cég, hiszen jármuvei mind magyar gyártmányúak. A CREDO BN 12 alacsonypadlós helyi szóló autóbusszal kapcsolatban elmondta, annak elemei is nagy többségben magyar gyártmányúak, a váz is a megyében készült, az összeszerelés pedig Győrben történt.

Pócza Mihály átnyújtotta Borkai Zsoltnak a legrégebbi és a legújabb járat-táblát, majd az egyik új busz kulcsát is, hogy a polgármester indíthassa be a város tömegközlekedését szolgáló új jármuvet.