Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Területbejárás Újvárosban

Kalmár Ákos, a terület önkormányzati képviselője elmondta, az újvárosi csapadékvíz elvezetés építésének kettes üteme még 2005 tavaszán kezdődött, és 2005 év végén fejeződött be, illetve 2006 elején is folytak utómunkálatok. Azóta több lakossági kifogás is felmerült az elkészült beruházással kapcsolatban.

Németh Zoltán alpolgármester kifejtette, ismerik az itt élők panaszait, ezért döntöttek úgy, hogy a tervező, a kivitelező és a város egy helyszíni szemle keretében találkozik a lakókkal,  és válaszolnak kérdésekre.

Az alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a vízelvezetőkkel kapcsolatban az önkormányzatnak és a lakosoknak egyaránt van dolga, ami elsősorban takarítási feladatokat jelent.

A legtöbb panasz a vízelvezetők keskenységére vonatkozott, ami megnehezíti a takarítást. Németh Gábor, tervező elmondta, az elvezető árok szabvány szerint készült, nyilván könnyebb lenne a takarítása, ha kétszer ekkorára építették volna, de az kétszer többe is került volna.

A lakók elmondták azt is, hogy egyes helyeken a falevelek miatt eldugul a csatorna, ezért szükségesnek tartanák az átfolyóknál rács felszerelést. A tervező válaszában elmondta, a rács miatt még inkább eldugulhat az átfolyó, mert nehéz mögé benyúlni, de ha vállalják a fokozott gondossággal végzett takarítást, akkor megoldható. Bizonyos esetekben problémát jelentett, hogy az átfolyóban megállt a kavics, ennek tisztítását, átmosását elvégzik. A bejárás során elhangzott, fontos a lakosok együttmuködése, mert ha valaki előtt szemetes az elvezető árok, az a szomszédnak is gondot okoz, hiszen a háza előtt lévő szakasz is eldugulhat.