image
image
image
image
image
image
image
image

Temetői információk a kegyeleti megemlékezésre

A kegyeleti megemlékezést megelőzően a Győr-Szol Zrt. nagy figyelmet fordít a győri köztemetők takarítására. Naponta több mint hatvan fő végzi a falevél gereblyézését. Az összegyűjtött avart elszállítják. A szilárd burkolatú utakat géppel, a kavicsos utakat kézi erővel seprik, tisztítják. Folyamatos a temetőkből a hulladék elszállítása.

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a hozzátartozókat, hogy a győri köztemetők november 5-ig egységesen 7 és 20 óra között látogathatóak. A sírkertek téli nyitva tartása november 6-én lép majd életbe.

Szabadi úti köztemető bejáratán és a Nádorvárosi köztemető mindkét kapuján 7 és 11 óra között hajthatnak be autóval az arra jogosultak.

A temetői autóforgalom csökkentése, valamint a nehezen mozgó látogatók helyváltoztatásának megkönnyítése érdekében a Győr-Szol Zrt. térítésmentesen igénybe vehető, csendesen működő és környezetbarát elektromos kisbuszt közlekedtet november 1-jén és november 2-án, november 3-án és november 4-én 9 és 16 óra között a Nádorvárosi köztemetőben. A járatok a régi ravatalozó elől indulnak, a felszállás pontos helyét Győr-Szol zászló jelzi. A kocsi folyamatosan, körjárat szerűen közlekedik a temetőn belüli főbb utakon, a rászorulók az igényeik szerint szállhatnak arra fel és le.

További segítség a sírkertekbe kilátogatóknak, hogy a Győr-Szol Zrt. minden győri köztemetőben november 1-jén 10 és 16:20 óra között gondnoki szolgálatot működtet, ennek köszönhetően távolról érkezők számára a sírhelyekkel kapcsolatos ügyintézés lehetősége biztosított lesz.

A régi bejárat melletti autószalon parkolójából a Szauter úttal párhuzamos részt vehetik igénybe az autósok november 1-jén és november 2-án.

A Győr-Szol Zrt. által üzemeltetett győri köztemetőkben a kegyeleti megemlékezés időszakában várhatóan biztosított lesz a vízvételi lehetőség a kutakból.

A köztemetőknél fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani. A biztonság miatt fontos, hogy senki se hagyjon a gépkocsiban látható helyen értéket. Hasonlóan a sírokra, vagy a kút mellé se tegyenek még rövid időre sem autó és lakáskulcsot, mobiltelefont és hasonló tárgyakat a temető látogatók.

A Nádorvárosi köztemető régi bejáratánál – körforgalomnál -, a felújított burkolatú piactéren és a Szentlélek téri bejáratnál koszorú és virágárusítás zajlik. A Szabadhegyi köztemetőnél virágbolt üzemel.