Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Taxist próbált kirabolni

Reinhoffer Csaba, rendőr alezredes, bunügyi osztályvezető elmondta, hétfőn dél körül szállt be a fiatal férfi a taxiba, majd Győr peremkerületén mintegy másfél órán keresztül szállíttatta magát. Arra hivatkozott, hogy barátnője lakását keresi, ahol éjjel járt, de a címre nem emlékszik, viszont ha meglátja a házat, felismeri.

Végül a Tatai út egyik leágazójában álltak meg, ahol a férfi egy húsz centiméter pengehosszúságú kést szegezett a sofőr nyakához. A taxis lélekjelenléte, az elkövető bizonytalansága és a szerencse is kellett ahhoz, hogy ne történjen tragédia. A sofőr megnyomta a CB segélyhívó gombját, így a kollégák élőben hallhattak mindent. Ők értesítették a rendőrséget, illetve a közelben tartózkodó taxisok is a helyszínre siettek.

A férfi ekkor már felismerte helyzetét, és menekülés helyett megvárta a rendőröket. A kihallgatás során kiderült, a 26 éves fiatalember sofőrként dolgozott egy cégnél, de kirúgták. Elfogyott a pénze, és ezért tervelte ki a buncselekményt. Az is kiderült, hogy a férfinek nyolcmillió forintos tartozása van.

A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni rablás kísérlete miatt folytatja az eljárást. Az elkövető tettéért 5-10 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. A rendőrség indítványozta a férfi előzetes letartóztatásba helyezését.