image
image
image
image
image
image
image
image

Szúnyoggyérítés Győrben

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. az április elején felállított monitoring rendszer jelzéseit, az időjárási és a vízállási viszonyokat figyelembe véve 2007. július 17-én /kedden/ megelőző jelleggel, a szúnyogpopuláció felszaporodásának meggátolása érdekében 1359 hektár nagyságú, célirányosan vizes élőhelyen  - többek között a Rába ártér, Holt Rábca ártér, Püspökerdő, Szúnyogsziget, Aranypart I.-II., Bácsai csatorna, az Állatkert, az Iparcsatorna, a  Szentiváni, Likócsi, Gyirmóti ártér, a Góré dulő, a Rabkert és a Holt Marcal környeztében - szúnyoggyérítést hajtott végre.

A permetezés célja az volt, - ami megegyezik az idei koncepció alapfelfogásával is - hogy a szúnyogok mennyiségét már közvetlenül az élőhelyükön, vagyis a sekély tocsogókban és árterekben gyérítsék.

A következő permetezés időpontját nem lehet dátum szerint előre megmondani, mert ismerni kell hozzá a folyamatos ellenőrző mérések adatait. Az azonban biztos, hogy amikor indokolt, és az időjárási viszonyok arra alkalmasak felszállnak a gépek.

További információval a szovivo@komszol.hu e-mail címen állnak az Önök rendelkezésre.- számolt be Nagy Csaba, a Kommunális Szolgáltató szóvivője.