Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Sebességjelző berendezés a Sági úton

Simon Róbert Balázs, mint a városrész önkormányzati képviselője javasolta a berendezés kihelyezését, mivel a lakók többször panaszkodtak a bevezető szakaszon száguldozó autósokra. A Sági úton (8222. sz. főút) keresztül bonyolódik a Győr környéki agglomerációs forgalom egy része. Mint minden városhatári bevezető szakaszon, itt is régóta probléma a városba érkező autók esetén a megengedett sebességhatár be nem tartása.

A probléma megoldására a korábban a Fehérvári út régi nyomvonalára telepített – az új útvonalvezetésu 81. sz. főút kiépítése miatt mára már feleslegessé vált – sebességjelző berendezést a város határára, a Sági útra telepíttette át a Győri Útkezelő Szervezet az érintett út kezelőjével, a Magyar Közút kht-val egyetértve. 

A berendezéshez egy – a város környéki falvakból már ismert – rendőr alakzatú figyelmeztető táblát is elhelyeztek. A forgalomtechnikai eszközök telepítése és a berendezéshez szükséges elektromos-hálózat kiépítése mintegy 1,5 millió Ft-ba kerültek.

Németh Zoltán alpolgármester hozzátette, fontos, hogy a városban javítsák a közlekedésbiztonságot, amelynek egyik eleme a most átadott berendezés.  A jövőben városszerte lesznek olyan beruházások, amelyek a biztonságos közlekedést segítik. Példaként említette a május 15-ig elkészülő Jereváni út – Zöld utca – Lepke utca körforgalmi csomópontot.

A berendezés kihelyezésének már az első napon szemmel látható pozitív hatása volt, a beérkező autók esetében folyamatosan 50-55 km/h sebességet mért.