Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Rózsaszínbe borult a Jedlik híd

100 nappal a Giro d’Italia rajtja előtt az útvonal városaiban világítottak meg épületeket a verseny színével. Győrben a Jedlik híd fénylett rózsaszínben…

 

A világ egyik legnagyobb kerékpáros körversenye, a Giro d’Italia idén május 9-11. között Magyarországról rajtol. A versenyzők Budapestről indulnak, és a háromhetes verseny első három szakaszára hazánkban kerül sor Budapest, Esztergom, Győr, Székesfehérvár, Keszthely és Nagykanizsa érintésével, hogy csak a legnagyobb településeket említsük. A Grande Partenza, vagyis a Nagy Rajt második szakaszának befutó városa Győr.

 

 

A Rózsaszín Fények éjszakája és az épületek megvilágítása 100 nappal a Giro d’Italia rajtja előtt tradíció. Ilyenkor az útvonal városai közül számos helyszínen egy-egy város, település jelentős épületét világítják meg rózsaszínűre.

 

Csatlakozva a kezdeményezéshez, 2020. január 30-án, csütörtökön a Giro d’Italia színében, rózsaszínben pompázott a Jedlik Ányos Híd. Közben elindult a Rába hotel mellett található visszaszámláló óra is.