Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Részönkormányzatok: Letették az esküt a képviselők

Borkai Zsolt polgármester gratulált a mandátumot szerzett képviselőknek, majd emlékeztetett, a hét városrészben megtartott választások eredményeként 62 jelöltből 30-an nyertek mandátumot. A szervezetek közül a legtöbb mandátumot a Fidesz–KDNP szerezte, de több képviselőt adott a Zöld Erő, a Zöld Demokraták Szövetsége illetve a Civil Kontoll is. A többi képviselő függetlenként került a testületekbe.

A polgármester hangsúlyozta, erős részönkormányzatokra és hatékony együttmuködésre van szüksége a városnak. Borkai Zsolt ennek érdekében segítségéről, támogatásáról biztosította a képviselőket.

A képviselők átvették megbízólevelüket, majd dr. Horváth Klára aljegyző ismertette a részönkormányzatok feladatait és hatáskörét.

A részönkormányzatok ezután alakulnak meg, ahol megválasztják a testületek elnökeit, illetve elnök-helyetteseit.

Kapcsolódó cikk:Részönkormányzati választások