image
image
image
image
image
image
image
image

Rendőrségi Hírek

Vasárnap este fél kilenckor érkezett a bejelentés, hogy az Ikva utcában egy férfi garázdálkodik. Előzetes szóváltás után az utcán egy  házbeli férfit tenyérrel arcul ütött, majd a kezében lévő sörösüveget a gyerekek közé dobta. Ezután bement a lépcsőházba és öklével betörte az első emeleti ablakot. A helyszínre érkező rendőrök a dühöngő férfit elfogták és a kapitányságra előállították.

Szombaton délben a Vásárcsarnoknál az egyik árust meglopták. A férfi a standt mellett állt, miközben a háta mögött lévő válltáskáját - személyes irataival, mobillal és 57 ezer forinttal - eltulajdonították. A rendőrök elfogtak egy 15 éves fiút és felnőtt társát, akiknél a lopott táskát és a benne lévő értékeket hiánytalanul megtalálták. A kapitányságon kiderült, a fiatalkorú fiút eltunés miatt a Zalaegereszegi Rendőrkapitányság körözi.

A hét végén Öttevényen az Akác utcában  betörők jártak. Az egyik ház udvarában a szerszámtároló ablakát kifeszítették és onnan kerékpárt, sarokcsiszolót, fúrógépet, fukaszát,  10 liter motorolajat és 4 tuzoltókészület tulajdonítottak el. A lopással 183 ezer forint kárt okoztak. A másik ház kerítésdrótját kivágták és udvarban lévő nyitott kamrából elvitték a 20 ezer forint értéku sarokcsiszolót.

Hétfőre virradóan Ikrény külterületén  ismeretlen tettesek az öntözőberendezés megrongálásával több millió forint kárt okoztak. A három diesel motor olajszurőit a vandálok kiszúrták,  az olaj elfolyt  és a muködő motorok besültek.

A sértett a déli órákban  Ady-város egyik kocsmájában iszogatott, s csak később vette észre, hogy nadrágja hátsó zsebéből eltunt a  pénztárcája. Benne voltak az iratai, forgalmi engedélye 13 ezer forint és 1500 szlovák korona. Így járt az a férfi is, aki a Liget büfénél a pultra tett övtáskáját hagyta őrizetlenül. Óvatlanságát kihasználva  autója összes papírját, személyes iratait és 40 ezer forintját elvitték. - számolt be Kocsis Tünde, rendőrségi sajtóreferens.