Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Pályázati támogatás három intézménynek

A Krúdy Gyula Gimnázium és Szakközépiskola, az Arany János Általános Iskola és a Sün Balázs Óvoda energetikai veszteség feltárási vizsgálatainak, valamint energiahatékonysági témájú megvalósíthatósági tanulmányainak elkészítésére az UNDP/GEF (ENSZ Fejlesztési Programja / Globális Környezetvédelmi Alap) 2006 évi pályázatán a győri önkormányzat egymillió forint önrész mellett kétmillió forintos támogatást nyert.

Az önkormányzat nagyobb arányú megújuló energiafelhasználási beruházás előtt egy mintaprojektet kíván megvalósítani. A mintaprojekt kiválasztásánál szempont volt, hogy lehetőség szerint többféle intézményen történjen tesztelés. Ezért esett a választás Marcalvárosban egymás szomszédságában lévő intézményekre – a Krúdy Gyula Gimnázium és Szakközépiskolára, az Arany János Általános Iskolára és a Sün Balázs Óvodára.

A polgármester hozzátette, a megújuló energiák felhasználása révén csökken a kiszolgáltatottság az energiaszolgáltatók felé, az energiaárak növekedése miatt jelentős megtakarítás érhető el. Mint mondta, az Európai Unió jelentős pénzekkel támogatja a megújuló energiával kapcsolatos beruházások megvalósítását, ezért is fontos a mintapályázat, amely ha pozitív képet mutat, akkor a város jó esélyekkel indul az ilyen irányú pályázatoknál. Haszna még, hogy a beruházások után csökkenek a város muködési költségei, a felszabaduló pénzösszegek pedig más célokra fordíthatók.