Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Muszerátadások a kórházban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat - mint a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház fenntartója - 2006-ban a Nyugat-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács döntését követően - 40 millió forint céltámogatási forrást nyert el 100 millió Ft össz-beruházási érték mellett. A pályázathoz önrészként a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 40 millió forinttal, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 20 millió forinttal járult hozzá.

A dr. Varga Gábor főigazgató főorvos és vezető menedzsmentje által - az orvos-szakmai követelmények figyelembevételével - összeállított orvosi gép-muszerek jegyzéke került be a pályázatba, melyet dr. Tamás László János projektfelelős szakmai vezetésével állítottak össze. Az intézmény nagy értéku orvosi muszerekkel és berendezésekkel gyarapodott.

A rendelkezésre álló forrás a sürgősségi ellátást javító és a képalkotó diagnosztika fejlesztését szolgáló orvosi berendezések, eszközök beszerzését tette lehetővé. Az amortizálódott eszközpark fejlesztése - a szakmai minimumfeltételek biztosításával - a minőségi betegellátást szolgálja. Az új muszerek jelentősen megkönnyítik az orvosi döntések meghozatalát, különösen sürgősségi és diagnosztikus esetek ellátásánál.

Az eszközöket rövid próbaüzem után február 8-án, csütörtökön adják át a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban dr. Szakács Imre a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyulés elnöke, Borkai Zsolt, Győr polgármestere, dr. Varga Gábor főigazgató-főorvos és dr. Tamás László János projektfejlesztési igazgatóhelyettes jelenlétében.