Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Milliárdos kárt okozott a „mukincskereskedő”

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a férfi ellen önfeljelentés alapján folytatott nyomozást. A győri elkövető 2005 júniusa és novembere között egy budapesti üzletembertől – jelentős hozamú befektetésre hivatkozva – több részletben 682 millió forintot vett át.

A férfi azt állította, hogy mukincs és festménykereskedelemre specializálódott, széles üzleti ismeretségre tett szert – elsősorban kelet-európai régiókban – így kedvező áron tud nagy értéku mukincseket vásárolni.

A budapesti üzletemberrel köttetett megállapodásuk szerint a befektetés egy Picasso-festmény megvételéből és nagy haszonnal történő értékesítéséből állt volna. A festmény azonban nem eredeti, értéktelen.

A nyomozás során kiderült, hogy a hamis képet számos más sértettnek is bemutatta, és befektetési céllal tőlük is jelentős összegeket vett át. A nyomozás során összesen 16 sértett jelentkezett, az okozott kár meghaladja az egymilliárd forintot.

A nyomozás ideje alatt a férfi tovább ígérgette a tartozások megfizetését, de azok rendre elmaradtak.  Mindvégig hangoztatta, hogy a sértetteket kártalanítani fogja, mivel újabb, nagy hozammal kecsegtető tranzakciók előtt áll.

A tettes a legkülönbözőbb módszerekkel férkőzött a sértettek bizalmába. Egy esetben például több mint százezer forintos nyaralást ajándékozott arra hivatkozva, hogy üzleti tárgyalásai miatt nem tud elmenni az üdülésre. Később az ingyenes nyaralás több mint negyvenmillió forintjába került az áldozatnak. - számolt be a rendőrség.

Az elkövető előzetes letartóztatásban van, tettéért akár tíz év szabadságvesztést is kaphat.