Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Muholdas helymeghatározó a Kommunális gépein

A jármuvek helyzetének muholdas helymeghatározása lehetővé teszi, hogy a kertihulladék gyujtésre, lakossági hulladékgyujtésre, síkosság mentesítésre vezényelt gépek haladását a diszpécserek folyamatosan nyomon követhessék. A hatvan darab jeladóval felszerelt jármu – többek között hulladékgyujtő, hótoló és seprőgép – mozgásáról percenként kapnak információt a Komszol munkatársai.

Az adatok digitális térképen jelennek meg, így könnyen beazonosítható minden autó megtett útvonala, az aktuális helyzete és a haladási sebessége. A számítógépek településnév, utca és házszám szerint rögzítik azokat a címeket, ahol a gyujtőautó megállt. A percenként frissített térképet látják az ügyfélszolgálaton dolgozók is, akik így könnyen el tudják dönteni, hogy a szolgáltatások minőségére vonatkozó lakossági észrevételek – „Nem jött a kukásautó”, „Miért nem jár felénk hótoló”, „Merre jár a seprőgép?”- jogosak-e, majd a válasz ismeretében visszahívják az ügyfelet. Érdeklődni személyesen továbbra lehet a Jókai úti és a Kálvária úti ügyfélszolgálati irodákban.

A muholdas helymeghatározás révén egyszerusödik a kerti hulladékgyujtés is. Február 1-e óta, mint tudjuk bármilyen zsákba csomagolva és bármilyen kötöző anyaggal átkötve ki lehet tenni elszállításra a kerti hulladékot – előtte előre meg kellett venni -, a lényeg az, hogy a kékruhások egyszeruen és gyorsan fel tudják tenni a kocsira. A közszolgáltatásra szerződött fél postaládájában hagynak egy tájékoztatót, amelyen szerepel a szállítás ténye és a mennyiség. A gyujtőkocsi tovább indul, de ekkor a megállás tényét on-line módon a központi számítógép már rögzítette.

A postaládában hagyott bizonylat másod és harmad példánya és az ezzel párhuzamosan rögzített muholdas helymeghatározó rendszer adatai képezik az utólagos számlázás alapját, ami először a hetedik és nyolcadik havi szemétdíj számlában, külön sorban fog megjelenni.

Kapcsolódó cikk: Változik a kerti hulladékgyujtés rendszere Győrben