image
image
image
image
image
image
image
image

Megjöttek a tehenek

Augusztus 28-án délelőtt megérkezett a különös csorda, és letelepedtek a Széchenyi téren, ahol vasárnapig lehet megtekinteni őket. A jószágok között megtalálható Coke a zenélő tehén, A világ gyerekszemmel címu „tehénalkotás” amely a berettyóújfalui Igazgyöngy alapfokú muvészeti iskola diákjainak alkotása, az „Érintettség” címu alkotás, amelynek különlegessége, hogy Braille-írással olvasható rajta a szöveg, de egy kis segédlettel mindenki megértheti azt.

Csikós Gergely a Tehénparádé főszervezője elmondta, Győrbe 24 tehenet hoztak el. Hozzátette, ahány tehén, annyi alkotó – köztük képző- és iparmuvészekkel, illetve mukedvelő civilekkel. Kifejtette, a tehenek győri vendégszereplése után az alkotások a fővárosban még két hétig láthatók, majd következik a jótékonysági árverés, amelynek bevételéből a Bátor Tábor Alapítványt támogatják.

Füzesy Tamás a Bátor Tábor Alapítvány vezetője elmondta, az alapítvány 2001-ben jött létre, amelynek célja komplex terápiás rekreációs programok megvalósítása daganatos és más krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik részére. Idén megnyitották hatvani táborhelyüket, ahol a következő évtől nem csak hazai, de nemzetközi táborokat is szerveznek majd.

Serfőzőné Andrea, a polgármesteri hivatal kulturális csoportjának vezetője kifejtette, örömteli, hogy városunkba is ellátogatott a kiállítás, így a győriek apraja-nagyja közelről is megismerheti a teheneket. Különösen örömteli, hogy mindez jótékony célt szolgál, és a szervezők az árverésen keresztül beteg gyermekek táboroztatásához, közérzetük javulásához járulnak hozzá.

A Tehénparádé ötlete egyébként 1998-ban indult Svájcból, ezután Európa számos nagyvárosában tanyáztak tehenek, köztük Londonban, Párizsban, Firenzében, Pozsonyban és Budapesten is.

Az idén a hazai tehenek mobilizálták magukat, és turnéra indultak. Bemutatkoztak Siófokon, Pécsett, Szegeden, Debrecenben, végül Győrbe érkeztek. A Tehénparádé egyébként megtalálható a világhálón is a www.tehenparade.net címen, ahol szavazhatunk is a nekünk legjobban tetsző bocira.