Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Közeledik a Győri Advent

Az idei Advent során találkozhatunk a már népszerűvé vált programokkal, mint a fényjáték, a Dunakapu téri korcsolyapálya, vagy a hangulatos koncertek. Király Viktor az esemény sajtótájékoztatóján adott ízelítőt decemberi, Király Lindával közös estjéből. Az ünnepi időszakot ezúttal is a Szilveszteri Városi Vigasságok zárja le.

 

Az idén november 29-én nyitja meg kapuit az Advent Győrben programsorozat, amelynek kezdetére ünnepi díszbe öltözik a város. A délután öt órakor kezdődő megnyitón felkapcsolják a díszvilágítást, és kezdetét veszi a programok sora is, amelyek között minden korosztály megtalálja a kedvére valót. „A felújított belvárosi terek hangulatos helyszínt biztosítanak mindehhez, az idén már a megújult Bécsi kapu tér is ünnepi díszvilágítást kap.” – mondta el dr. Fekete Dávid alpolgármester, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az idén is megnyílik a város jótékonysági faháza a Széchenyi téren, amely november 29. és december 22. között kínál lehetőséget a jótékonykodásra.

 

A Széchenyi téren a meghitt, ünnepekre hangoló programokkal, hétvégén kiskoncertekkel találkozhatunk, és persze ezúttal is itt találjuk a karácsonyfát, az adventi koszorút, a Betlehemet, a gyermekvasutat és az állatsimogatót is. A csillagszóró játszótéren a gyerekek csütörtöktől vasárnapig óriás diótörőt, havas téli minigolfot, fenyő labirintust, sőt háromdimenziós hóemberépítőt is találnak. Sötétedés után itt láthatjuk az adventi fényjátékot is. Ezzel kapcsolatban Tóthné dr. Kardos Krisztina, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója elmondta, a bencés templom felújítása miatt a rendház homlokzatán látható a megelevenedő történet, amelyben egy kis róka szemszögéből élhetjük át a karácsonyi készülődést. Hétfőtől csütörtökig 17:00-tól 20:00 óráig, pénteken és szombaton 21:00 óráig, míg vasárnap 19:00 óra kivételével szintén 17:00-tól 21:00 óráig látható óránként a fényjáték. A Dunakapu tér a szórakozás helyszíne, ahol ismét megnyílik a korcsolyapálya. A közönségkorcsolya mellett az idén is láthatjuk a jégrevüt. Varga-Horváth Adrienn, a Győri NEMAK-Dana ETO HC Műkorcsolya Szakosztályának elnöke kiemelte, az idei produkcióban a fény is különleges szerepet játszik majd. A revüt a megnyitó napján, majd a négy adventi vasárnapon láthatjuk 18:00 órától, szombatonként pedig műkorcsolya és jégkorong bemutatókat élvezhetünk. A jégpályán hétfőtől csütörtökig 10:00-től 20:00 óráig, míg péntektől vasárnapig 22:00 óráig korcsolyázhatunk.

 

Az óriáskerék az adventi időszakban lehetőséget teremt arra, hogy felülnézetből is megcsodálhassuk az ünnep fényeit. A karácsonyi vásárban a kézműves termékeket a Széchenyi téren, a hagyományos vásári forgatagot a Megyeház téren találjuk, míg a Baross út az idén is a gasztronómiáé.

 

A Széchenyi téri színpad mellett számos helyszínen élvezhetjük a színes programokat, az ingyenes mellett belépőjegyes rendezvények is várják a kikapcsolódni vágyókat. Olyan előadók fellépéseit élvezhetjük, mint a Budapest Bár, Majka és a 100 tagú cigányzenekar, a Malek Andi Soulistic, Vásári André, vagy a Dumaszínház sztárjai. A gyerekek több helyszínen is találkozhatnak a Mikulással, az Öt Templom Advent keretében is neves művészek látogatnak Győrbe, a Boogiefeszt pedig immár 12-ik alkalommal örvendezteti meg a műfaj kedvelőit. December 9-én Király Viktor és Király Linda a Richter teremben ad ünnepi koncertet. Az adventi sajtótájékoztató vendége volt Király Viktor, és mint mondta, különleges estre készülnek. „Testvéri örömzenélés lesz a javából, ahol a saját slágerek mellett persze a karácsonyi dallamok is felcsendülnek.”

 

Sándorfi Róbert a Kulturális-, Sport-, és Városmarketing Főosztály vezetője egy újdonságra hívta fel a figyelmet: Az egyedi adventi bögrét bevezető jelleggel, a készlet erejéig lehet megvásárolni a vásárban, és abban elfogyasztani a forró italokat, ezzel is csökkentve műanyag poharak használatát. A tervek szerint a jövőben ezzel akár teljesen ki is válthatnák az egyszer használatos poharakat.

 

Az adventi időszakban a belvárosi üzletek meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat, ahogy a Baross úti Látogatóközpont is hosszabb nyitva tartás szerint működik. Itt egyébként szombatonként a társasozni szerető győrieket is szeretettel várják egy kis közös játékra, és az idén is megrendezik az „Egy cipősdoboznyi szeretet” ajándékgyűjtést. Megjelent az adventi programokat bemutató, illetve a téli programajánló kiadvány is, amely szintén elérhető a látogatóközpontban.

 

Az év utolsó napján ezúttal is együtt búcsúztathatjuk az óévet és köszönthetjük az újat a Széchenyi téren, ahol a Starmachine Zenekar szórakoztatja a közönséget, A tűzijátékot éjjel egy órakor láthatjuk.