image
image
image
image
image
image
image
image

Ismét győri siker a Safety Touron

A Győri Kovács Margit Iskola csapata már 12. éve szerepel azon a versenyen, melyet a Burgenlandi Polgári Védelmi Szövetség rendezett, s nemcsak városunkat, megyénket, hanem tíz esetben hazánkat is képviselte.

Május 31-én a korábbi selejtezőből továbbjutva a győriek a tartományi döntőn szerepeltek Mattersburgban, ahol közvetlen ellenfeleik, szintén egy magyar csapat tagjai, a zalaegerszegi gyerekek voltak. A versenyen tizennégy csapat indult, a csoport szakmai felkészítője Csepi László tűzoltó ezredes, a győri katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője is elkísérte a gyerekeket, akik a verseny során mind az elméleti, mind a gyakorlati feladatok végrehajtásában jeleskedtek.

A Gyermek Biztonsági Diákolimpia egy játékos, interaktív vetélkedő a 4. osztályos diákok számára, ahol a feladatok szinte mindig ugyanazok, csak a verseny helyszíne és a körülmények változnak évente. A rossz idő miatt, most fedett területen, a sportcentrumban rendezték a versenyt. A feladatok között szerepeltek a kerékpáros közlekedéssel, a segélyhívókkal kapcsolatos kérdések, az úszás, vízben tartózkodás szabályait is ismerni kellett, de a veszélyes anyag szimbólumokat ábrázoló kockát is ki kellett rakni a gyerekeknek. A kerékpáros közlekedési pályán és a falmászásnál is jól szerepelt a győri csapat és a kvízkérdések megválaszolása sem okozott nehézséget számukra. Végezetül a tanárok játékán még a felkészítőknek is lehetőségük volt néhány plusz pontot szerezni, így Csepi László öt pontot gyűtött a gyerekeknek. A felkészítésben Hanaszekné Grundtner Éva és Némethné Galavits Judit is részt vett.

Az izgalmakban bővelkedő, vidám versenyről végül a Kovács Margit Iskola csapata került ki győztesként. A legjobb külföldi csapatként a gyerekek meghívást kaptak Bécsújhelyre a június 20-án rendezendő országos döntőre. Ide a Magyar Polgári Védelmi Szövetség támogatásával utazik a csapat.