image
image
image
image
image
image
image
image

Hivatali Hírek

Dr. Papp László jegyző a tájékoztatón bemutatta Stipkovits Tamást, az építéshatósági osztály vezetőjét. Stipkovits Tamás bemutatkozása után elmondta, a hatósági munkában a legfontosabbnak a jogszeruséget és az ügyintézési határidők betartását tartja. A jövőben növelni kívánják az ellenőrzéseket, kiemelten az engedély nélküli és engedélytől eltérő építkezéseknél. Mint mondta, országos tapasztalat, ahol növelik az ellenőrzéseket, ott erősödik a jogkövető magatartás.

A jegyző kifejtette, a közelmúltban két városfejlesztési megállapodás köttetett. Az egyik az Engel Csoporttal, amely garanciája a városi elvárások teljesülésének, így a lakóépületek mellett különböző kiegészítő közmuvek, épületek, infrastruktúrák megvalósulásának. A másik a Dunapart Rezidencia Kft-vel kötött megállapodás módosítása, amely többek között rögzíti, körforgalom helyett jelzőlámpás csomópont valósul meg, de a beruházást továbbra is a fejlesztő saját vállalkozásában, saját költségén köteles megvalósítani – beleértve a parkolóházat is.

Dr. Papp László jegyző a hivatali fejlesztésekkel kapcsolatban közölte, jelenleg is folyik a városháza villamos-felújítása. Ez magába foglalja a gerincvezeték kiépítését és a trafócserét, az elosztó hálózat kiépítése a jövő évben valósulhat meg.

A részönkormányzatoknál muködő hivatali kirendeltségekről szólva a jegyző kifejtette, itt elsősorban olyan ügyekben állnak az ügyfelek rendelkezésére, amelyek az idősebb, kisgyermekes, vagy nehezen mozgó polgárok számára könnyíti meg az ügyintézést azzal, hogy a peremkerületekből nem kell beutazniuk a polgármesteri hivatalba. A jövőben ezért növelni kívánják a feladatköröket a kirendeltségeken.

A ménfőcsanaki kirendeltség rossz állapotban van, az épületet alá kellett dúcolni. A tervek szerint a következő évben épülhetne meg a kirendeltség új épülete, amely kultúrált körülményeket biztosítana az ülések megtartásához, az ügyfélfogadáshoz, és a civil szervezetek rendezvényeinek megtartásához. Az Újvárosi Részönkormányzat kirendeltségére ugyancsak folyik a helyszín kijelölése, ami várhatóan egy jelenlegi lakóépület lesz.