image
image
image
image
image
image
image
image

Borok Útja Rallye Győrben

Idén is megrendezik hazánkban már hagyománnyá vált Magyar Borok Útja Rallye-t, amelyen neves közéleti személyiségek vesznek részt az élet számos területéről. Augusztus utolsó hétvégéjén a „híres emberek” autóba szállnak a magyar bor és a magyar borvidékek népszerusítéséért, a magyar turizmus, a környezetvédelem és a közlekedésbiztonság fejlesztéséért.

Az elmúlt héten pénteken a fővárosban tartottak sajtótájékoztatót a szervezők, ahol dr. Ottófi Rudolf alpolgármester kifejtette, Győr számára fontos ez az esemény, hiszen az idegenforgalmi célkituzéseinkkel összhangban népszerusíti a várost, valamint a környező borvidékeket. Győr készül, és nagy szeretettel várja a versenyzőket.

Augusztus 24-én várhatóan délután négy és hat óra között érkezik a mezőny a Móricz Zsigmond rakpartra, ahol a nyúli dalárda és a győri Szent László Borlovagrend fogadja a versenyzőket, akiket lovas omnibuszokkal visznek majd egy kis városnézésre, majd a szállásukra.

A budapesti sorsoláson az is kiderült, hogy a Borkai Zsolt polgármester és Bolla Péter kabinetfőnök alkotta páros a középmezőnyből startolhat majd, hiszen a 71-es sorszámot kapták.

A sajtótájékoztatón bemutatták a verseny háziasszonyát, Zimány Lindát, és szó volt arról is, hogy a rajtnál miniszterek lengetik majd a zászlót a Parlamentnél. A versenyzők között olyan személyiségekkel találkozhatunk, mint Besenyei Péter, B. Tóth László, vagy éppen Talmácsi Gábor.

Az idén először egyébként bioetanollal tankolják meg a járgányokat, és csak az utolsó tankolás történik benzinnel, hogy összehasonlíthassák a teljesítményüket. Bár a rallye egy verseny – amelyet Ferjáncz Attila autóversenyző és Regőci Attila pr-üzletember hívott életre - sokkal inkább szól a barátságról, a közös célról, az idegenforgalom fellendítéséről, a biztonságos közlekedésről és a környezetvédelemről.