image
image
image
image
image
image
image
image

Borok Útja: Győrben szólt a bordal

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezték a XII. Magyar Borok Útja Rallyet. A rendezvényt több mint egy évtizede Ferjáncz Attila autóversenyző és Regőci Attila pr-üzletember hívta életre a magyar bor és a magyar borvidékek népszerusítéséért, a környezetvédelem és a közlekedésbiztonság fejlesztéséért.

A résztvevők a fővárosból indultak, Tatabányán, Pannonhalmán, Bábolnán, Nyúlon és Gyirmóton keresztül értek városunkba. Az út során játékos feladatokat oldottak meg, népszeru volt például a hordógurítás és a lopózás is.

A mintegy háromszáz kilométeres első napi túra után az első éjszakát Győrben töltötték a versenyzők. A leggyorsabbak háromnegyed négy körül futottak be a Móricz Zsigmond rakpartra, aztán sorra érkeztek a vezetők és a navigátorok, köztük – a teljességi igénye nélkül - Csollány Szilveszter, Talmácsi Gábor, Dévényi Tibor, Dávid Ibolya, Bessenyei Péter számos politikus, sportoló és muvész.

A résztvevőket a nyúli dalárda, valamint a Szent László Borlovagrend fogadta. A versenyzők a hosszú nap után – mivel aznap már nem vezettek – kóstolhatták meg a környék borait. A rakparton lovas omnibusz is várta a beérkezőket, és szállította a szálláshelyükre. 71-es sorszámmal megérkezett a Borkai Zsolt polgármester – Bolla Péter kabinetfőnök alkotta páros is.

A polgármester elmondta, az első nap nagyon jó hangulatban telt, igazi baráti, vidám túra volt. Borkai Zsolt hangsúlyozta, külön öröm számára, hogy az idén Győr is házigazda, és a résztvevők megismerhetik városunkat, annak vendégszeretetét, valamint a környék borait is. A hangulatra jellemző, hogy hamarosan újabb bordal csendült fel, amit a polgármester együtt énekelt a dalárdával. Az esti rendezvényen Borkai Zsolt polgármestert borlovaggá avatták, vagyis most már hivatalosan is feladata a bor népszerusítése.

Bár a rallye egy verseny volt, mindenki pontosan tudta, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel, és még inkább a közös cél, a magyar borok, borvidékek, a magyar turizmus, a környezetvédelem és a közlekedésbiztonság népszerusítése volt a fontos.

A győri pihenő után szombaton a rakpartról indult tovább a népes mezőny a balatoni régió felé.