image
image
image
image
image
image
image
image

Biztonsági okokból maradt el a tuzijáték

A PÁGISZ ÁMK közmuvelődési vezetője elmondta, a Búcsú idő előtti bezárásáról a rendezőség döntött, a kérdésről az intézmény igazgatójával is egyeztetett. Hozzátette, a döntés meghozatala nem volt egyszeru, hiszen fél éve dolgoztak a programon, számára – szervezőként – hatalmas csalódás volt, hogy így végződött a rendezvény.

Reinthaller Balázs kifejtette, a döntést – hosszas mérlegelés után – azért hozták meg, mert olyan nagy mennyiségu csapadék zúdult a városra – így a helyszínre is – hogy elázott a technika, az elektromos kábelek és csatlakozók vízben álltak. Emiatt fennállhatott az áramütés veszélye is. A talaj felázott, csúszóssá vált, ami miatt szintén előfordulhatott volna baleset.

Hozzátette, bár nagyon szerették volna, hogy a győriek számára egy szép estét szerezzenek, a rendezőség nem vállalhatta fel annak kockázatát, hogy baleset, esetleg tragédia történjen. Végezetül elmondta, a lakosságot a BMC Rádión és a Kék Duna Rádión keresztül próbálták tájékoztatni az esti rendezvények – köztük a tuzijáték – elmaradásáról.