Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Az év győri sportolói

A főszervező Pálfalvi Gábor köszöntője után Borkai Zsolt polgármester mondott megnyitó beszédet. A „verseny” évről-évre a sportvezetők, sportújságírók és az alapítvány kuratóriumának szavazatai alapján dől el. Díjazzák a legjobb női és férfi sportolókat, a legjobb csapatot, a legjobb edzőt, az év felfedezettjét, és átadják az életmudíjat is.

A nőknél Görbicz Anita, győri kézilabdázó végzett az élen. A szavazáson a maratoni kajakozó Csay Renáta lett a második, míg a harmadik helyet Köntös Zsófia, a Docugroup Győri DC darts-versenyzője szerezte meg.

A férfi mezőnyben taroltak a kajakosok. Náluk Kammerer Zoltán, Benkő Zoltán és Kadler Viktor a sorrend. Csapatban – nem meglepetés – az ETO KC női kézilabdázói nyertek. A második helyen a Győri ETO FC juniorjai, a harmadikon pedig a Győr Sharks amerikai futball-csapat végzett.

Az edzők versenyében az idén is a női kézilabdázóinkat irányító Róth Kálmán kapta a legtöbb szavazatot, őt Sztanity László a Győri Vízisport SE, és Klement István az ETO FC juniorjainak (azóta már a felnőtt együttes) edzője követte. Az év felfedezettje – díjat a fiatal labdarúgó, Dudás Ádám, míg a legtöbb közönségszavazatot, ezzel együtt a BMC Rádió hallgatóinak vándordíját Görbicz Anita kapta. A Győr Sportjáért Életmudíjat az idén Tullner Jánosnak, Győri Dózsa egykori atlétájának és sportvezetőjének ítélték oda.