image
image
image
image
image
image
image
image

Az autóbusz-menetrend változásairól

Simon Róbert elmondta, június 13-án a Kisalföld Volán egy új menetrendet léptetett életbe, amely érintette a 7-es, 4-es és 5-ös járatokat is. A változtatást akkor negatív megítélés fogadta. Mint mondta, a beérkezett vélemények, javaslatok alapján egyeztetett a Volán vezetőivel, akik pozitívan álltak a kérdéshez.

A hetes járattal kapcsolatban a lakossági igény az volt, hogy álljon vissza a régi útvonalra. Az alpolgármester elmondta, a hetes szeptember 1-től újra a régi rendszerben közlekedik, az Adyváros forgalmi irodától a Virágpiacig.

Az ötös járattal kapcsolatban felmerült az igény a kismegyeriek részéről, hogy térjen be Szabadhegyre, hogy elérhetővé váljon a posta, a gyógyszertár és az orvosi rendelő is. Egy másik probléma volt, hogy a Jereváni út, Szent Imre út közötti területen élők csak a hetes buszt tudták igénybe venni. A két problémára az a megoldás született, hogy az ötös számú buszjárat betér Szabadhegyre, az említett intézmények megközelíthetősége miatt. A kitérő négy plusz megállót és hat-hét perces többletet jelent. Emellett elindul az 5G jelzésu gyorsjárat, amely a régi ötös útvonalán közlekedik majd csúcsidőben. – fejtette ki az alpolgármester.

Az 5, 5G, 5B és 5R-es járatokra ugyanaz a bérlet érvényes, emellett pedig a 7-es autóbuszra megváltott negyedéves bérlet érvényes szeptember végéig az 5-ös vonalán.

Az alpolgármester a 18-as járattal (az adyvárosi decentrum és a szabadhegyi köztemető között) kapcsolatban elmondta, hogy az öt perccel egész, vagy fél után érkezett a temetőhöz, így a temetésekre busszal közlekedők lekésték azt. Ezen is módosítottak, és szeptember elsejétől fél és egész előtt tíz perccel érkezik meg a járat.

További, egyéb járatokat is érintő információk a Kisalföld Volán honlapján olvashatók!