image
image
image
image
image
image
image
image

Átadták a környezetvédelmi díjat

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából kedden adták át a győri városházán a Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérmet.

 

Az idén dr. Ferenczi Zoltán, a Zölderő Környezetvédő és Szépítő Egyesület elnöke vehette át az elismerést „a környezetvédelmi és természetvédelmi ismeretterjesztés, a környezetkultúra ápolása terén végzett több évtizedes munkájáért, a  környezetvédelmi jeles napokhoz kapcsolódó programok megszervezéséért, a környezet óvásában és szépítésében résztvevő lakosok összefogása érdekében végzett tevékenységéért, különös tekintettel  a Szent Vid emlékhely, valamint a Szitásdomb füvészkert kialakításáért.”

 

„Győr elkötelezett a környezetvédelem iránt, és több programmal is ösztönzi a lakosságot a környezettudatos gondolkodásra. Nem véletlen ezért az sem, hogy az önkormányzat lassan húsz éve kitüntetéssel is elismeri azok munkáját, akik sokat tesznek környezetükért, környezetünk védelméért.” - fogalmazott dr. Sík Sándor, a Városstratégiai Bizottság elnöke, aki megemlékezett Kitaibel Pálról, a környezetvédő polihisztorról, a díj névadójáról is.

 

„Ez az elismerés nem csak az én munkám, de az egész egyesület törekvéseinek elismerése is.” – kezdte dr. Ferenczi Zoltán, aki elmondta, valóban több évtizede dolgozik a fiatalok környezettudatos nevelésén, amelynek egyik legjobb helyszíne a Szitásdomb füvészkert. „Hatalmas munka volt a terület rendbetétele, hiszen mintegy kétszáz köbméter szemetet vittünk el onnan, hogy kialakítsuk a sétányt és láthatóvá tegyük a védett növényfajokat. Itt rendezzük meg minden évben a Madarak és fák napját, amelyre közel 150 gyereket hívunk.” A kitüntetett azzal zárta, céljuk, hogy a gyerekeken keresztül a szülőket is megszólítsák, és korosztálytól függetlenül rávezessék az embereket, hogy egészséges és szép környezetben jó igazán élni.