image
image
image
image
image
image
image
image

APEH: Nyílt Nap

A bevallás útvesztőiben történő eligazítás mellett az adókedvezmények érvényesítéséről (Sulinet, önkéntes pénztári kedvezmények, lakáshitel-kedvezmény stb.), az internetes kitöltő program használatáról kérhetők információk.

A rendezvény keretében a személyes tájékoztatás mellett központi ügyfélszolgálatokon az alábbi témákban előadásokkal is várják az érdeklődőket: őstermelők járulékkötelezettségei; ingatlanértékesítés és -bérbeadás, adókedvezmények szabályai.

A nyílt nap a győri ügyfélszolgálaton február 27-én 9–15 óra között lesz (az előadásokat délelőtt tíz és délután egy órai kezdettel tartják) Ezen a napon soproni és a mosonmagyaróvári ügyfélszolgálati irodán is nyílt napot tartanak.

2007-től megszunt a kötelező munkáltatói adóelszámolás, most már csak önkéntes vállalás alapján készít ilyen elszámolást a munkáltató. Emiatt jelentősen megnőhet a bevallásra kötelezettek száma, vagyis akiknek saját kezuleg kell kitölteniük a bevallási nyomtatványt. A megyében ez akár 150 ezer magánszemélyt is érinthet. – közölte dr. Horváth Szabolcs, az APEH megyei szóvivője.