image
image
image
image
image
image
image
image

A Kolompos Zenekar és Havasi Balázs koncertje a BBMMK-ban

A Kolompos Zenekar gyermekkoncertjét tekinthetik meg az érdeklődők október 8-án, hétfőn 15.00 órakor Győrött, a Bartók Béla Megyei Muvelődési Központban.

A Kolompos együttes 1988-ban alakult, autentikus magyar népzenét játszik. Nevüket egy népi hangszerről kapták, s mint „kolomposok”, „hangadók” arra törekedtek, hogy új felfogásban ismertessék meg közönségüket régi muzsikákkal, dalokkal, táncokkal, népszokásokkal. 1990-től kezdve muzsikálnak gyermekeknek, óvodákban, iskolákban, gyermek-táncházakban ismertetik meg a kicsikkel a népzene, néptánc és a népszokások alapjait. Legfőbb céljuk mindig a szórakoztatás, élményszerzés.

Október 9-én, kedden 17.00 órára Havasi Balázs orgonakoncertjére várják az érdeklődőket. Havasi Balázs elérte azt, amit nagyon kevés zongoristának sikerül manapság. A muértő közönségen túl a széles tömegeket is meghódította hangszerével. Repertoárját folyamatosan bővíti, nem csak klasszikus darabokkal, hanem ismert filmzenék feldolgozásával, balladákkal és saját kompozíciókkal egyaránt.

A BBMMK őszi-téli programkínálatának összeállításánál valamennyi korosztály igényét igyekeztek szem előtt tartani a szervezők. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával megvalósuló színházi rendezvények elsődleges célja, hogy a győri közönségen túl elősegítse a vidéki lakosság színházlátogatását is, remélve, hogy ezzel a lehetőséggel – a musorkínálatot látva - egyre többen élnek majd megyénk más településének lakói is. A 2007. II. félévi rendezvények között fontos szerepet kap a zene és a vidámság. Örömteli, hogy a szervezők különös gonddal figyeltek a legifjabbak igényeire is, hiszen a nekik szóló bőséges kínálatból kedvükre válogathatnak, mivel ősztől több zenekari koncert és mesejáték várja őket az intézmény színháztermében. – számolt be Ponty Zita megyei sajtóreferens.