image
image
image
image
image
image
image
image

A hőségriadó tapasztalatai

Győr Megyei Jogú Város területén hétfő óta több csomópontban osztanak vizet a hőségriadó miatt. Ezek: Szent István u. – Baross u. kereszteződés, Szent István u. – Honvéd liget előtti rész (buszmegállóknál), Szigethy A. u. – Tihanyi Á. u. sarok, Teleki – Pálffy M. u. sarok, Nagy Imre u. – Lajta u. sarok.
A tegnapi nap folyamán csak a Megyeháza előtti vízosztó helyen 3000 liter vizet osztottak ki munkatársaink, azaz 1500 palack ásványvizet. A többi csomópontnál 500 liter vizet osztottak ki egy nap alatt.

2007. július 17-én, kedden az ózonkoncentráció mértéke Győrben meghaladta az egészségügyi határértéket. Ez 120 μgr (mikrogramm). Győrben és Sopronban 180 mikrogrammot mértek. Nem lehet kizárni, hogy a következő napokban ez az érték elérheti a 240 mikrogrammot, ebben az esetben Győrben ózonriadót kell elrendelni, s az önkormányzatnak azonnali, gyors intézkedéseket kell bevezetni. Ez vélhetően jelentős forgalomkorlátozással járhat együtt!

Győrben is – kísérleti céllal – hutik a közterületet. Egy vállalkozó önkéntes felajánlásának köszönhetően két ventillátorból nagynyomású vízpermetet bocsátanak ki, ez a permet azonnal elpárolog, és a párolgás hatására hőt von el a környezetétől. Ennek hatására 5-6 fokkal hutik a környezetet. A technológia alkalmazható lenne egész utcák hutésére is, a jövőben elképzelhető lehet ennek alkalmazása. - számolt be dr. Ottófi Rudolf alpolgármester.