Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

72 óra kompromisszumok nélkül

Szerdán a Kálóczy téri otthonban nyitották meg azt a háromnapos rendezvényt, amelynek lényege, hogy a fiatalság önzetlenül segít az időseknek, rászorulóknak…

A kezdeményezés Németországból indult, városunkban idén már második alkalommal rendezik meg, párhuzamosan Sopronnal és Tatával. A szervező Győri Egyházmegyei Katolikus Ifjúsági Fórum részéről Sári Tibor köszöntötte dr. Pápai Lajos megyés püspököt, Borkai Zsolt polgármestert, Szakács Imrét, a megyei közgyulés elnökét, Panker Mihályt, az egyesített szociális intézmény igazgatóját, Borsi Róbert önkormányzati képviselőt, valamint a résztvevőket a Kálóczy téri otthon udvarán.

A megnyitón dr. Pápai Lajos megyés püspök hangsúlyozta, az ember önmagában érték, és tudják ezt azok a fiatalok is, akik tiszteletükkel adóznak az idősek előtt, és önzetlenül segítenek nekik.

Borkai Zsolt polgármester kifejtette, mostanság, amikor életünkből szinte teljességgel kivesztek olyan fogalmak, mint közösségi áldozatvállalás, egymás iránti felelősség és tolerancia, akkor rendkívül nagy szükség van a nemes célok felkarolására. Ez a kezdeményezés kiváló alkalom ifjúsági csoportok, iskolai osztályok és közösségek számára, hogy eddig talán számukra szokatlan tevékenységi formákon keresztül egyre jobban megismerhessék egymást, s megtanulják azt, hogyan válhat valaki környezete hasznos tagjává.

Szakács Imre, a megyei közgyulés elnöke hangsúlyozta, nem mehetünk el közömbösen mások kiszolgáltatottsága mellett, és ezt meg kell tanítanunk fiataljainknak is, ezért fontos ez a kezdeményezés.

Panker Mihály, az egyesített szociális intézmény igazgatója köszönetet mondott azért az áldozatos munkáért, amelyet a szervezők és a segítő fiatalok tanúsítanak. Köszönetet mondott az ifjabb generációnak, akik többek között pad- és kerítésfestéssel járulnak hozzá az idősek kényelmének javításához.

A rendezvényről részletesen itt olvashat.