image
image
image
image
image
image
image
image

17. Kisalföldi Folklór Fesztivál és Lakodalmi Mulatságok

Július. 13.  - 16. között rendezik a 17. Kisalföldi Folklór Fesztivál és Lakodalmi Mulatságok színes programjait a Széchenyi téren és a Baross utcán. A programok:

Július 13-16. 10-20 óra Országos Kézmuves Vásár és Bemutató
A vásár ideje alatt az ország tájegységeihez kapcsolódó kézmuves tradíciók, új útkereső kézmuvességek, kismesterségek, népi iparmuvészeti termékek bemutatójára, árusítására nyílik lehetőség. Az érdeklődők megcsodálhatják és megvásárolhatják a fafaragók, ötvösök, bőrdíszmuvesek, szövők, fonók, csipkeverők és egyéb kézmuves mesterségek képviselőinek kínálatát.

Július 13-16. 13-23 óra Borvidékek utcája
A Borvidékek utcájában a környék és az ország jelentős pincészeteinek képviselői mutatják be kiváló italaikat, melyeket a látogatóknak is érdemes megizlelni. A részvevő borászatokat, pincészeteket úgy igyekeztünk meghívni, hogy az ország legjelentősebb borvidékei mind képviseltetve legyenek, az édes tokajitól a buja somlóin és a markáns szekszárdin át a mediterrán villányiig.

Július 14. 11.00 óra Menettánc
               17.00 óra Néptáncegyüttesek fellépése
               20.00 óra Gálamusor
               21.15 óra Duna Muvészegyüttes musora

Július 15. 11.00 óra Hazai szakácsbemutató
Vasárnap kerül megrendezésre a szabadtuzön készített ételek hazai bemutatója válogatott szakácsok részvételével. A sütés-főzés 11 órakor kezdődik, kb. 15 órától lehet kóstolni az elkészült étel különlegességeket.

               17.00 óra Kalotaszegi Népi Mennyegző
A fesztivál egyik kiemelt népi mennyegző, amelyben idén Kalotaszeg lakodalmi szokásai elevenednek meg. Kalotaszegről érkező táncosok, a Karád és Cserok Táncegyüttes közös előadásában a látogatók mindazon lakodalmas szokásoknak tanúi lehetnek, amelyek a tájegységre mai napig jellemzők. A népviseletbe öltözött nászmenet, a lovaskocsik és eredeti kalotaszegi bútorok igazi látványosságot jelentenek Győr belvárosában.

                 20.00 óra Gálamusor

Július 16. 20.30 óra Septeto Nacional - kubai salsa szuperkoncert
A legendás zenekar, a kubai Septeto Nacional koncertjén tüzes és forró, igazi nyári latin partira számíthatunk!